المنت چیست؟
کاربرد المنت ها، المنت چیست؟ انواع المنت حرارتی صنعتی را بشناسید. المنتها، از جنس استیل ضد زنگ و یا مس و آلمنیوم می باشد. نوعی رشته سیم هستند که خاصیت و مقاومت داغ شدگی بالا دارد. المنت ها در مقابل سیم های ساده، جریان الکتریکی خیلی زیادی را تحمل می کنند.
به طور مثال، در سیم نازک ساده به شکل المنت اگر جریان الکتریکی برقرار شود، در چند صدم ثانیه سیم ذوب می شود، اما باید بدانید که خاصیت النت ها به این گونه نمی باشد و جریان بسیار زیاد را تحمل می کند.
المنت ها از نظر توان و قدرت بسیار متفاوت در بازار هستند. همچنین با قیمت های مختلف در دسترس شما قرار می گیرد. این محصول خاصیت داغ شوندگی و تحمل جریان الکتریکی بالا، در بسیاری از وسایل برقی و خانگی مورد استفاده قرار میگیرند، و همچنین نقش اساسی در کارایی و عملکرد وسایل دارد.
یک عنصر مهم در صنعت المنت گرمای می باشد که برای تولید حرارت به کار می رود. المنت بر پایه اصول مقاومت الکتریکی عمل می کند و با یک سیم مقاومتی می تواند حرارت تولید کند.
در یک استوانه از جنس سرامیک و یا خاک نسوز، سیم های مقاومتی وجود دارد که با گذراندن جریان الکتریکی از آن گرما تولید می شود. این المنتها می توان در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، تجهیزات پزشکی، صنایع غذایی و بسیاری از ماشینآلات صنعتی استفاده کرد.
دنیای فناوری نیمه هادی
در نیمه هادی المنت هایی موجود می باشد که قادر به تبدیل انرژی الکتریکی به گرما هستند. این المنتها با استفاده از فرایند گرمایش ژول، قادر هستند که انرژی الکتریکی را به حرارت تبدیل کنند. این فرایند مبتنی بر اثر جانبی ژول است که در هنگام عبور جریان الکتریکی از المنت ایجاد میشود.
با این المنتها، طراحی و ساخت دستگاههایی که بتوانند انرژی الکتریکی را به گرما تبدیل کنند می توان در برنامههای مختلف مثل سیستمهای خنککننده و تولید برق استفاده کرد.
المنت در صنعت چه کاربردی دارد؟
سیم المنت نیاز به روکش عایق دارد و به تنهایی قابل استفاده نیست. برای استفاده از سیم المنت بدون روکش عایق همراه با خطراتی می باشد. اول اینکه، با اتصال الکتریکی ممکن است باعث برق گرفتی شود. دوم، دما به صورت کند انتقال پیدا می کند و می تواند باعث شکستگی سیم المنت شود. پس بهتر است سیم المنت داخل روکش عایق شده قرار گیرد. همچنین روکش باعث بهبود انتقال دما، اتصال الکتریکی و احتمال برق گرفتگی را به صفر می رساند.
المنتهای حرارتی به خاطر انتقال جریان الکتریکی از آن ها، حرارت تولید می کنند. از محافظ حرارتی برای جلوگیری از فشار های الکتریکی در المنت های حرارتی استفاده می شود. محافظ حرارتی در واقع یک پوشش عایقی است که بر روی المنت حرارتی قرار می گیرد و از تماس المنت با محیط و تولید حرارت بیش از حد جلوگیری می کند. این پوشش عایقی اغلب از جنس سیلیکون، فیبر شیشهای و یا کربن سرامیکی ساخته می شود.
انواع المنت ها
حال با انواع گوناگون المنت ها و همچنین با کاربرد آن در لوازم برقی خانگی و صنعت آشنا می شوید. قابل ذکر است بعضی مواقع به دمای 1200 درجه سانتی گراد هم می رسد.
هیتر یا المنت نوعی مقاومت الکتریکی است که اغلب در قالب یک سیم با آلیاژ نیکل کروم می باشد.
- المنت میله ای
- فلنج دار
- فین دار، پره ای
- سماوری
- آبگرمکنی
- مخزنی
- فشنگی
- تسمه ای (حلقه ای)
- سرامیکی (کمربندی)
- تخت (میکایی)
- سیلیکون رابر
- سیلیکون کارباید
- کویل هیتر
- تنش زدایی
- شیشه ای
- ضد اسید (تیتانیوم یا کوارتز)
نواری از این سیم را نمی توان به صورت تنها و مستقیم توان گرمایشی گرفت. در صنعت المنت ها را هیتر هم می شناسند. یکی از بهترین گزینه ها برای جلوگیری از یخ زدگی در نقاط سردسیر و زمستان می باشد. بهترین وسیله برای گرم کردن آب یا هر حلال دیگری حتی اسیدهایی که خورندگی بالایی دارند.
معمولا المنت ها را با تغذیه 220 ولت استفاده می کنند. اما قابل ذکر است که در مواردی هم می شود که 380 ولت، 24 ولت، 12 ولت، 110 ولت و دیگر ولتاژها استفاده کرد. از متریال اولیه هرنوع المنت که نام بردیم سیم های المنت می باشد که از آلیاژ نیکروم (نیکل کروم) به درصد 20-80 ینی 80% نیکل و 20% کروم ساخته می شوند.
این سیم هابه 2 مدل بگیر (آهنربا آن را میرباید) و نگیر (آهنربا آن را میراند) وجود دارد که تفاوت اصلی آن ها در اهم آن ها می باشد. اهم سیم ها نشانگر توان یا وات آن ها می باشد. این سیم ها در کیفیت هایی مانند: کنتال سوئد، رسکال فرانسه، اسپارک چین و … وجود دارند.
کاربرد المنت حرارتی در صنعت:
به دلیل وجود اتصال الکتریکی یا احتمال برق گرفتگی نمی توان از سیم های المنت به تنهایی و مستقیم استفاده کرد. و اگر انتقال دما کند صورت گیرد باعث شکستگی سیم المنت می شود. سیم المنت را با توجه به نوع استفاده آن درون روکش های عایق شده قرار می دهند که این روکش ها کار انتقال دهی دما را بهتر می کنند و احتمال اتصال الکتریکی و خطر برق گرفتگی را به صفر می رسانند.