ما برای ساخت المنت ها از آلیاژها و فلزات مختلفی استفاده میکنیم، که در این مقاله با برخی از آنها آشنا میشویم. هر فلز بهطور کلی دارای ویژگیهای منحصر به فرد خود میباشد و ما بخاطر تنوع خواص و ویژگی های مختلف فلزات توانایی انتخاب نوع جنس المنت وابسته به شرایط موجود را داریم.
آلومینیوم یا آلومینیم
آلومینیوم، که گاهی اوقات به عنوان آلومینیم شناخته میشود، یک عنصر شیمیایی با چگالی کم است. این فلز تنها حدود یک سوم چگالی فولاد را داراست و به دلیل خواصی چون نرمی، شکلپذیری بالا، و عدم مغناطیسی بودن، در صنعت محبوبیت یافته است.
استحکام بالای آلومینیوم و آلیاژهای آن باعث شده تا این فلز در میان فلزات غیرآهنی، بیشترین کاربرد را در ساخت قطعات داشته باشد. این قطعات میتوانند با استفاده از روشهای مختلفی مانند ریختهگری ماسهای، ریختهگری تحت فشار، کار سرد (Cold Working)، کار گرم (Hot Working)، و اکستروژن تولید شوند.
آلومینیوم در بازار به شکلهای متنوعی مانند ورق، مفتول، تسمه، فویل، میلگرد، لوله، و پروفیلهای ساختمانی و اکسترود شده عرضه میشود. هنگام جوشکاری یا لحیمکاری قطعات آلومینیومی، باید به نکات خاصی توجه داشت، زیرا تمام آلیاژهای آلومینیوم قابلیت جوشکاری ندارند.
آلومینیوم به دلیل انعکاس نوری مشابه نقره، زیبایی خاصی دارد. بیشتر فلزات، به جز طلا، در معرض آب و هوا به اکسیداسیون میل دارند، که این واکنش میتواند به تولید زنگ آهن، تیرگی نقره، و زنگ زدگی مس و برنج منجر شود. این فرایند میتواند به تضعیف فلزات و ایجاد ترک و شکست ساختاری بیانجامد. با این حال، سه عنصر شناخته شده، یعنی آلومینیوم، کروم، و سیلیکون، اکسیدهایی تولید میکنند که لایهای محافظتی در برابر اکسیداسیون بیشتر ایجاد میکنند.
چدن
چدنها یکی دیگر از فلزات و آلیاژهای آهنی هستند که از آهن، کربن و سیلیسیم تشکیل میشوند و همچنین در آن عناصری همانند منگنز، فسفر وگوگرد نیز وجود دارد. سیلیسیم باعث ترویج تشکیل یک اکسید سطحی کاملاً چسبنده میشود که مقاومت در برابر اکسیداسیون و خوردگی چدنها را افزایش میدهد. به همین دلیل، چدنها بهطور کلی مقاومت در برابر خوردگی بالاتری از اکثر فولادها دارند. کربن موجود در چدنها به صورت گرافیت در زمینه پراکندهاست و این در حالی است که کربن در فولادها به صورت ترکیب بین فلزی ظاهر میشود و به این دلیل خواص مکانیکی و فیزیکی و شیمیایی فولادها با چدنها متفاوت است. اساس خواص مکانیکی چدن به زمینه آن بستگی دارد. به همین دلیل است چدن ها را با عبارت ساختار زمینه آنها توصیف میکنند. برای مثال:
پرلیتی: زمینه ی پرلیتی در قطعه ی ریختگی چدن به دست می آید. پرلیت مخلوطی از لایه های متناوب فریت و سمنتیتاست. پرلیت به شکل اثر انگشت بر روی کاغذ دیده می شود.
فریتی: زمینه ی فریتی را می توان به صورت ریختگی در چدن تولید کرد. ولی اغلب با عملیات حرارتی بازپخت می توان به آن دست یافت.
آستنیت: برای پایدار نگاه داشتن این فاز در طول عمل خنک شدن یک عنصر آلیاژی با مقدار زیاد و معینی لازم است. چدن گرافیت ورقه ای و گرفیت کروی آلیاژی (نیکل – سخت) چدن هایی با زمینه آستنیتی و دارای خواص عالی حرارتی مقاومت به خوردگی و نیز غیر مغناطیسی هستند.
برنج
برنج ترکیبی آلیاژی از مس و روی است. از هزاران سال پیش تاکنون در زمینه های مختلف کاربرد داشته و به دلیل ظاهر درخشان و طلایی رنگش محبوبیت زیادی پیدا کرده است. معمولاً ترکیب این آلیاژ با عناصر دیگر را برنز میگویند. گاهی اوقات نام عنصر آلیاژی به همراه برنز آورده میشود، برای مثال، برنز قلعدار یا برنز فسفردار. صدها نوع ترکیب گوناگون در هر یک از این گروهها وجود دارد. شکل پذیری و استحکام بالا از ویژگی های اصلی این آلیاژ میباشد.
از برنج علاوه بر صنعت المنت سازی در برق کشی و لوله کشی، وسایل تزیینی و مجسمه سازی، صنعت خودرو سازی، ساخت کلید و … استفاده میکنند.
به دنبال المنتهای حرارتی با کیفیت و دقت بالا هستید؟
گروه صنعتی ترموتک با بیش از دو دهه تجربه، از سال 1380، در طراحی و تولید انواع المنتهای حرارتی پیشرو بوده است. ما به شما انواع المنت میلهای، المنت فلنجدار، المنت شیشهای، المنت سرامیکی، المنت فشنگی، المنت تسمهای، کویل هیتر، فنر، کوره، ترموکوپل، ترموستات و ریختگی آلمینیوم را در ابعاد و ولتاژهای مختلف ارائه میدهیم. همچنین، سفارشات شما بر اساس نقشههای ارائه شده با بالاترین استانداردهای کیفی تولید میشوند.
گروه ترموتک طی دو دهه اخیر افتخار همکاری با شرکتها و ارگانهای بزرگ خصوصی و دولتی را داشته و به همین دلیل، نامی آشنا در صنعت المنتسازی به شمار میرود.
برای سفارش و خرید انواع المنت، لطفاً با ما تماس بگیرید:
یا از طریق صفحه ارتباط با ما، پیام خود را ارسال فرمایید.
گروه ترموتک، انتخابی مطمئن برای نیازهای حرارتی شما.